Designa egna produkter

Ibland känns det lite tråkigt och opersonligt att köpa saker som redan är färdigdesignade. Att designa sina produkter själv ger en särskild känsla och kan också hjälpa dig representera dig själv på ett personligt sätt. Det behöver inte heller vara så svårt som du kanske tänker dig.

Tshirt

Ett exempel är möbler. Det beror självklart på vilka krav och vilken målsättning du har med ditt arbete men oftast går det att hitta enkla lösningar som också kan vara väldigt fina. Ett exempel är att använda lastpallar för att göra ett bord. Det går att måla dem i en specifik färg och vips så har du helt plötsligt en hipp och unik ny möbel.

Soffor kan man också vara med och designa själv. Väljer man att köpa en soffa från ett möbelföretag är det mycket vanligt att man kan bygga sin egen soffa så den passar in i rummet med exakta mått och med det utseende som du efterfrågar.

Det är inte bara möbler du kan designa själv. Det finns gott om företag på nätet du kan använda för att trycka upp kläder med valfritt motiv på. Du kan till exempel använda dig av Spreadshirt. Då väljer du helt fritt och kan kombinera olika bilder och budskap. På så vis kan du vara säker på att ingen annan har samma plagg som du. Det är också en rolig presentidé eller varför inte trycka upp tröjor till föreningen eller hobbyklubben?

Ju mer personligt något är desto finare kan det vara att designa något själv. En egen design uttrycker oftast känslor bäst och det är aldrig sannare än när det kommer till slutet av livet. Det är faktiskt möjligt att designa en unik gravsten till en älskad bortgången – eller till dig själv. Oavsett om du vill designa din egen eller någon anhörigs sten är det enkelt. Hos företaget Vita Stenar kan du själv bestämma hur din gravsten ska se ut och vad den ska säga. Det går också att lägga in olika bilder och motiv, välja material och hur blomlisten och gravramen ska se ut. På så sätt kan gravstenen bli personligare och säga något mer om personen som gått bort.

Andra saker som man kan göra själv utan att kosta på sig allt för mycket är:

  • Stöpa ljus i gamla burkar 
  • Sy egna prydnadskuddar till soffan: det är enkla raksömmar som vem som helst klarar av!
  • Göra en egen tvål: det finns kit att köpa och nuförtiden kan man även tillsätta dofter
  • Göra en skål av en LP_skiva – smält den i någon minut i ugnen på 180 grader och forma den som du vill! Blir det fel kan man göra om det flera gånger
  • Gjut ett fågelbad av finbetong: efteråt kan man måla det eller fästa diverse dekorationer runt kanterna
  • Köp glitterlim och omvandla tennisskorna till partyskor!

Comments are closed.