Trenderna för 2014

Naturliga toner

Ett nytt år har börjat och vi har gjort en liten djupdykning för hur trenderna ser ut på inredningen för 2014. Det vi kan säga är att den tidigare stilrena inredningen med ”hotellkänsla” är på väg bort och istället kommer trenderna att peka på mer personlig stil som utstrålar sofistikerat och stil. Inspirationen för 2014 är mycket hämtade från naturens element och material som trä, betong och glas dominerar i inredningen.

Personligt

Den mer personliga stilen är på väg in i hemmen och den tidigare strama och stilrena inredningen är förbi. En typisk detalj för denna trend är att blanda gamla och nya möbler och inredningsdetaljer för att skapa en personlig och egen inredning. Även olika inredningsstilar kan matchas och det är inte fel att blanda exempelvis den skandinaviska inredningsstilen med sina mjuka former och färger med den orientaliska inredningsstilen med mera mönster och färger. Satsa på en inredning i mjuka naturnära toner och välj ut ett par element i hemmet med mera färg som livar upp och skapar en kontrast i inredningen.

Färger

De färger som gäller för 2014 är i naturens toner och mjuka kulörer som sand, grå och benvit är helt rätt. En accentfärg som är extra inne för 2014 är grön. De gröna kulörerna speglar en del av naturens element och är helt rätt. Blanda gärna olika gröna nyanser till de i övrigt naturnära tonerna för att skapa en mjuk och inbjudande stil på din inredning. Även växter passar bra in för 2014 och satsa på många växter i olika gröna nyanser för att skapa en levande känsla.

Element av naturen

Kollar man på de större mässorna inför trenderna 2014 så är det de naturliga elementen som är i fokus. Naturliga material så som trä, betong och glas matchas mot övrig inredning naturliga toner. Här gäller det att skapa en miljö inne som återspeglar miljön utanför hemmet och tavlor med landskap och skogstema är helt rätt. Den naturliga inredningen är idag väldigt trendig och många olika material matchas mot varandra för att skapa kontrast och liv. Material som läder och korg matchas mot rå metall och betong för att skapa en rustik och rå känsla mot de i övrigt neutrala färgerna.